Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΟΎΖΑ -ΤΣΊΠΟΥΡΑ ,θρακιώτικο,

ΤΣΊΠΟΥΡΟ ΜΕ ΓΛΥΚΆΝΙΣΟ 50ml 
ΤΣΊΠΟΥΡΟ ΜΕ ΓΛΥΚΆΝΙΣΟ 50ml





ΤΣΙΠΟΥΡΟ "Εωθινόν" 50ml-ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΆΝΙΣΟ 
Τσίπουρο "Εωθινόν" 50ml
Τσίπουρο "Εωθινόν" 50ml ΧΩΡΊΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 






ΟΥΖΟ 7-ΘΡΑΚΙΏΤΙΚΟ-40%VOL-50ml
ΟΥΖΟ 7-ΘΡΑΚΙΏΤΙΚΟ-40%VOL-50ml



Θρακιώτικο Ούζο 7
Το Θρακιώτικο Ούζο 7 είναι ένα μαλακό, γλυκόπιοτο ούζο με απαλό άρωμα. Είναι ο «κλασικός» εκπρόσωπος του Ούζου της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης. Κάθε γουλιά είναι ένα μαγικό ταξίδι στα μονοπάτια της γεύσης. Πρεσβεύει τον παραδοσιακό τύπο ούζου της Θράκης και κερδίζει εύκολα φίλους με την ήπια και γλυκιά γεύση του και το διακριτικό άρωμά του. Η εριεκτικότητά του σε οινόπνευμα είναι 40%.

Εωθινόν χωρίς γλυκάνισο
Ενα κρυστάλλινο, χωρίς εξωγενή αρωματισμό, καθαρό απόσταγμα «δι?λής απόσταξης καρδιάς», έρχεται να παντρέψει το χθες με το σήμερα ζωντανεύοντας τις αισθήσεις.

Εωθινόν με γλυκάνισο
Διπλό απόσταγμα καρδιάς αρωματισμένο κατά την απόσταξη με εκλεκτούς σπόρους άνισου που του προσδίδουν το ιδιαίτερο άρωμά τους και το κάνουν να «ασπρίζει» με την προσθήκη νερού η πάγου.


Ιστορία προϊόντος
Το τσίπουρο είναι ένα απόσταγμα εξ ολοκλήρου από σταφύλια.Η βάση του είναι τα στέμφυλα (φλούδες, κουκούτσια, κοτσάνια), τα οποία αφήνονται να ζυμωθούν για ένα μήνα και τα σάκχαρά τους να μετατραπούν σε αλκοόλη. Στη συνέχεια το μίγμα αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες, συνήθως δύο φορές. Στον αποστακτήρα, προστίθενται εκτός από τα στέμφυλα και διάφορες αρωματικές ύλες (γλυκάνισος, μάραθος κ.ά.), σε ποσότητες και αναλογίες που συνήθως είναι μυστικά του κάθε παραγωγού. Υπάρχει όμως και τσίπουρο χωρίς καμία άλλη πρόσμιξη. Η απόσταξη χωρίζεται σε 3 μέρη: το πρώτο που ονομάζεται "κεφαλή", το δεύτερο που λέγεται "καρδιά" και το τρίτο με το όνομα "ουρά". Μετά την πρώτη απόσταξη απομακρύνονται η κεφαλή και η ουρά και η καρδιά αποστάζεται για δεύτερη φορά, όπου πάλι απομακρύνεται η κεφαλή και η ουρά και απομένει η δεύτερη καρδιά που έχει καθαρότερο και λεπτότερο άρωμα και γεύση. Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτηράκια ή σε ποτήρια αποστάγματος, σκέτο και δροσερό. Πίνεται ως απεριτίφ, ως χωνευτικό, αλλά και ως συνοδευτικό μεζέδων όπου κυριαρχούν πιο βαριές και πικάντικες γεύσεις (τυριά, λουκάνικα, τηγανητά).